להגשת בסקרנות לנושא נפיץ

שיח על פריווילגיה יכול להוביל לוויכוחים, התגוננות ותחושת עוינות, אבל הוא לא חייב להיות כזה. אפשר וצריך לבנות שיח פתוח וכן המגיע ממקום של סקרנות כדי להניע שינויים. חשוב שנדבר על הפריווילגיות כי לכולנו יש אותן, אמנם במינונים שונים. ברגע שנדע לזהות איך הפריווילגיות מתבטאות בהתנהגויות ונהלים ארגוניים נוכל לפעול בצורה אקטיביות כדי לשנות אותם להפוך את מקום העבודה שלנו למקום מכיל, מכבד והוגן.

אז איך נדבר על פריווילגיה?

  • נתחיל מלהגדיר מה זה פריווילגיה. להיות בעל או בעלת פריווילגיה לא אומר שנולדתם/ן עם כפית כסף בפה, לא עבדתם/ן דקה ולא התאמצתם/ן כדי להשיג משהו. זה אומר שתחת נסיבות מסוימות היה לכם/ן יתרון על פני האנשים האחרים בגלל הנתונים הדמוגרפיים שלכם/ן. 
  • תזהו איזה פריווילגיות יש לכם/ן בהתבסס על רכיבי הזהות שלכם/ן. תחשבו על המגדר, המוצא, סטטוס המוגבלות שלכם/ן ותמפו מצבים בהם רכיבי הזהות האלה מסייעים או מציבים בפניכם/ן חסם בחיי היום-יום ובעבודה בארגון. שימו לב לאינטראקציות בין הצוותים והעובדים/ות בארגון: מי מדבר/ת ומי לא? מילים של מי מתקבלות בהסכמה גורפת ובמי מטילים ספק? מי צריך לעבוד יותר קשה כדי לזכות בהערכה?

ההבנה של המצבים בהם אנשים מתקשים לבטא את הכישורים והיכולות שלהם/ן או לא מקבלים/ות הערכה על כישורים ויכולות אלה בארגון תאפשר לכם/ן לחשוב על השינויים הנדרשים בנהלים והתנהגויות מקובלות בארגון שלכם/ן.

Talk About Privilege at Work

by Lee Jourdan

לקריאת מאמר המלא