כיצד תבנו תכנית התנדבות מוצלחת בארגון?
התנדבות במסגרת העבודה בארגון היא כלי חדש ומתפתח שמאפשר לחזק את מחוברות העובדים ומיתוג הארגון, ולתרום לקהילה. אבל מה כוללת תכנית התנדבות מוצלחת? האם מדובר באירוע חד פעמי בשותפות עם עמותה מסויימת, תרומה מרווחי הארגון או שיתופי פעולה מזדמנים עם עמותות שונות? לכאורה כל האפשרויות המתוארת מניבות תרומה לקהילה ולארגון, אבל הן לא מבססות קשרי קהילה יציבים ויעילים. אחת הדרכים לבסס קשרי קהילה טובים היא שיתופי פעולה ארוכי טווח עם עמותות שמאפשרים לעמותות להשתמש בהון האנושי של הארגון בהתאם לסט הכישורים של ההון האנושי וצרכי העמותות.
אם אתן מעוניינות מעוניינים לבסס שיתופי פעולה מסוג זה, השתמשו במפת דרכים הבאה:
1. הגדירו ותתאמו את הצרכים עם היכולות
הגדירו מי יוביל את שיתוף הפעולה מטעם הארגון כמו גם את יעדי שיתוף הפעולה. מפו את סט הכישורים של ההון האנושי וחשבו כיצד ניתן לתרגם יכולות אלו לפרויקטים מעשיים. כיוון שמדובר בשיתוף פעולה ארוך טווח חשוב לבחור בעמותות וארגונים עם ערכים דומים או חשובים לארגון.
2. פתחו תכנית עבודה או מפת דרכים סדורה לעבודה משותפת
הגדירו את המטרות והתוצאות רצויות לטווח הקצר והארוך, לוחות זמנים, תחומי אחריות, שחקנים מובילים ומדדי ביצוע והצלחה. תכנית עבודה צריכה להיות מוסכמת וברורה לכל הצדדים המעורבים בשיתוף פעולה.
3. הכינו שיעורי בית והכירו את תחומי הפעילות של העמותה
הבנת תחומי הפעילות, קהלי יעד וסביבת עבודה של העמותה תסייע לצוות העובדים המתנדבים להפעיל את כישוריההם וכישוריהן לטובת העמותה ולסייע לה בהתמודדות עם האתגרים השונים.
4. מדדו את הצלחת הפרויקט לאורך הדרך
חשוב מאוד להעריך את תפקוד הפרויקט לא רק בסיומו, אלא גם לאורך הדרך. הגדרת נקודות עצירה ובדיקה מבטיחות כי המשאבים שהעובדים והעמותה משקיעים אכן מניבים פירות. בנקודות הבדיקה חשוב להשתמש במגוון כלים להערכה (שאלונים, קבוצות מיקוד, ראיונות) עם כלל השחקנים הרלוונטיים כדי לקבל משוב מהימן ולהתאים את המאמצים המושקעים.
5. העתיקו את הפרויקטים המוצלחים
אפשר להרחיב את הפרויקט שהושק כחלק משיתוף פעולה עם עמותה אחת גם לעמותות אחרות, לחלופין, ניתן להשתמש בראיונות, תוצרים וכלים המפותחים כחלק משיתוף פעולה בשגרות עבודה בארגון.
Reimagine Your Corporate Volunteer Program
By Beth Bengtson