כיצד תוכלו לגרום לצוות הארגון לפעול למען שינוי חברתי?

איך לשכנע את הארגון לפעול למען שינוי חברתי? ברוב המקרים נשתדל להביא מחקרים וממצאים הקובעים כי פעולה למען השינוי החברתי תוביל גם לשיפור עסקי (הגדלת פריון, צמיחת רווחים, מיתוג וכו'). מסתבר שאסטרטגיה מסוג זה לא הכי יעילה ולעתים אף מזיקה, כי היא צובעת את כל הפעולות הנעשות לטובת השינוי במונחי עלות ותועלת. מה כן משכנע אנשים? טיעונים מוסריים! וספציפית – טיעונים מוסריים שמתיישרים עם ערכי הליבה של הארגון.

לכן, אם את/ה רוצה לגרום לארגון שלך לפעול למען שינוי חברתי (איכות הסביבה, קידום הגיוון, שיוויון מגדרי או כל נושא אחר) – הנה שלושה כללי אצבע לעיצוב המסר שמניע לפעולה:

1. הכוח שבאחדות

לכאורה לעובדדים ועובדות זוטרים אין הרבה כוח בארגון, שכן ההנהלה היא זאת שמתווה את המדיניות הארגונית. בפועל, השינויים קוראים ונעצרים בשטח ותלויים במוכנות של העובדים והעובדות לשתף פעולה עם השינוי. מצאו אנשים שמסכימים איתכם והשמיעו קול מאוחד – ככה להנהלה יהיה יותר קשה לבטל את הקריאה או לתייג אותה כלא חשובה או נאיבית.

2. הניחו שלאנשים אכפת

ההטיות המוטבעות בנו גורמות לנו לחשוב שמה שמניע אותנו זה מניעים מוסריים (לעשות טוב, להשפיע) ומה שמניע אחרים הם מניעים תועלתניים (כסף, מעמד, כוח). אם תניחו שהמנהלת או המנהל שמולכם מעוניינים בשינוי, זה יעזור לכם לתקשר איתן בקלות רבה יותר כי לא תראו בהם גורם עוין.

3. התאימו את המסר לקהל יעד

לא כל מנהל או מנהלת הם אותו דבר, ולכן המסר שלכם צריך להיות מותאם לאישיות, לערכים ולמניעים של האדם שיושב מולכן. הכינומיפוי של קהל יעד ועצבו מספר מסרים שיפנו אליהם. לדוגמא, אם המנהלת אליה פניתם מוערכת בשל היכולת שלה לדבוק המטרה ובערכים הארגוניים, כדאי שתעצבו מסר שמתמקד במטרה ארגונית זו יתקבל באהדה רבה יותר מצידה.

 

To Get Companies to Take Action on Social Issues, Emphasize Morals, Not the Business Case

By David M. Mayer, Madeline Ong, Scott Sonenshein, and Susan J. Ashford

לקריאת המאמר המלא