כלי עבודה המתאימים לכלל העובדים, אך בעיקר לאוכלוסיות מוחלשות

בזמני משבר, כפי שאנו חווים בתקופה האחרונה, אנו מתמודדים עם מצבי לחץ רבים. הלחץ משפיע על ההתנהלות ואופן קבלת ההחלטות כך שישנה נטייה מוגברת להסתמך על אינטואיציות והטיות שונות. במצב כזה מנהלים נדרשים לקבל החלטות באופן מהיר ועל בסיס מידע חלקי. בנוסף, המצב משפיע באופן נרחב יותר על אוכלוסיות מוחלשות בשל אפליה מוגברת, משאבים פיזיים מוגבלים ביטחון מצומצם בייצוג עמדתם. שילוב הגורמים הללו מצריך ממנהלים להקפיד על ניהול מכיל יותר, המאפשר ביטוי לכלל אוכלוסיות העובדים.

המאמר מציג מספר כלים לניהול מכיל בזמן משבר, למשל התאמת ישיבות העבודה לפורמט ווירטואלי והגברת תשומת הלב לאוכלוסיות המושפעות מהמשבר באופן נרחב על ידי פניות ישירות והגמשת הגשת משימות. כלים אלה מסייעים לכלל העובדים, אך חשובים בעיקר לעובדים מאוכלוסיות מוחלשות.

כלים לניהול מכיל בזמן משבר:

1. הפגנת רגישות ואמפתיה – משבר משפיע על אנשים בדרכים שונות לכן הביעו חמלה וגמישות ככל האפשר. זכרו כי לא כל העובדים מצליחים לעבוד באותה רמת יעילות בעת המשבר וכי ישנם גורמים רבים ושונים המשפיעים על העובד כגון צורך לדאוג לבני משפחה, שוני במרחבי העבודה והנגישות לטכנולוגיה.
2. תשומת לב למצבם של העובדים שנפגעו בצורה נרחבת יותר מהמשבר – אוכלוסיות מוחלשות חוות יותר אפליה בעת משבר לכן חשוב להפגין הכלה מורחבת כלפי עובדים אלה. וודאו כי יש ערוץ פניה לעובדים מאוכלוסיות מוחלשות החווים אפליה וכן הפיצו פרוטוקולים ותזכורות נגד אפליה לכלל העובדים.
3. תשומת לב להטיות מגדר ומוצא – במצב הנוכחי מרבית העובדים נמצאים בבית ונוצר ערבוב בין העבודה, מטלות הבית ודאגה לילדים ולמשפחה. הורים ובעיקר נשים מושפעים מהמצב ולכן התייחסו בהכלה להפרעות במהלך פגישות, הגמישו מועדי הגשת מטלות ווודאו כי העובדים מסתדרים. הבעת לחץ מצד נשים ממוצא אתני מוחלש נתפסת לעיתים כשלילית יותר, שימו לב כי אתם מגיבים בצורה שוויונית לכלל העובדים.
4. הכרה במצב כמאתגר בתחילת הישיבה – הכירו במצב המשבר כמאתגר וקשה בתחילת הישיבה. ניתן לעשות זאת באמצעות אמירה אישית כלשהי או לשאול כל עובד מה שלומו. התייחסות זו, לפני המעבר לנושאים המקצועיים, מעודדת השתתפות של כלל העובדים בישיבה. הכותבים מצאו כי לאחר התייחסות אישית עובדים מופנמים או מאוכלוסיות מוחלשות השתתפו ותרמו יותר בנושאים המקצועיים של הישיבה.
5. התאמת ישיבות לפורמט ווירטואלי – על מנת לוודא שכל העובדים ירגישו בנוח להשתתף בישיבות ווירטואליות חשוב להתאים אותן ולסייע לעובדים שההשתתפות הזו מאתגרת עבורם:
א. תמלול אוטומטי בזמן הישיבה – הדבר חשוב בעיקר בעת הצגת פרזנטציות והרצאות. התמלול מסייע בעיקר לעובדים בעלי בעיות בתשתית האינטרנט וכבדי שמיעה.
ב. שליחת מסמכי הפגישה מראש ואיסוף משוב – הדבר מסייע להתכונן לפגישה מראש ומקל על עובדים שקשה להם לסדר את מחשבותיהם במקביל לזמן הדיבור.
ג. שימוש בצ'אט – פתיחת האפשרות לשימוש בצ'אט בזמן הישיבה עבור הערות ושאלות. הכלי מסייע לעובדים שמרגישים בנוח יותר להתבטא בכתב או לכאלה שלא רוצים להפריע למהלך השוטף של הדיבור.
ד. הקלטת נקודות מפתח ושליחה לעובדים – מאפשר לעובדים לחזור על הדברים העיקריים שעלו בפגישה ולוודא שלא פספסו נקודות חשובות.
6. נגישות לטכנולוגיה הקשורה בעבודה מרחוק – וודאו כי לכלל העובדים יש את כל הציוד שהם צריכים לטובת עבודה מרחוק, החל מציוד פיזי ותשתית אינטרנט ועד מכשור משלים. דאגו לרכישה נגישה עבור העובדים שאין ברשותם את כלל הציוד. דבר זה חשוב בעיקר בזמן המשבר שכן הוא משפיע על היעילות והחיבור של העובד לעמיתיו.

 

How to Be an Inclusive Leader Through a Crisis

By Ruchika Tulshyan

לקריאת המאמר המלא