להפוך את תהליך הדיווח על פגיעה במקום העבודה לנוח ולא מרתיע - אין זו אגדה!
למרות הדיון הציבורי הרחב בתופעות הגזענות והסקסיזם במקומות העבודה, ולמרות שישנן פעולות נרחבות להעלאת המודעות וכלים משמעתיים ומשפטיים העומדים לרשות הארגונים – אחוזי הדיווח על פגיעה במקומות העבודה נשארים נמוכים. האחוזים הנמוכים אינם נובעים מהיעלמות תופעת הפגיעה בעובדים ועובדות, אלא מחשש של הנפגעים/ות שהדיווח עלול לגרור אחריו שיימינג ולגבות מהם מחירים כבדים בכל הנוגע לקריירה. חסמים נוספים בדרך יכולים להיות גם תהליך הגשת תלונה ארוך, מסובך ובירוקרטי; היעדר גמישות בדרכי הגשת התלונה; היעדר שמירה על אנונימיות הנפגעים/ות; תרבות ארגונית רעילה.
אז כיצד ניתן לשפר את תהליך הגשת התלונה ולהעלות את אחוזי הדיווח על התנהגות לא הולמת בארגון:
- הפגנת אחריות ומחויבות מצד הנהלת הארגון – מעבר להצהרה הארגונית, חשוב גם להציב יעדים ארגוניים וכן להציע סיוע לעובדים ועובדות שנפגעו בעבר ולא קיבלו טיפול הולם.
- הוציאו את שירות הסיוע והתמיכה למיקור חוץ – קבלת טיפול, סיוע והכוונה על רקע הטרדה או פגיעה מגורם חיצוני מאפשרת לעובדים ועובדות הפונים לשירות לשמור על סודיות.
- מינוי נציב/ת התלונות – הנציב/ה יספקו מידע והכוונה לעובדים ולעובדות השוקלים לדווח על הטרדה או פגיעה. הנציב יוכל לדבר עם העובדים על פחדים וחששות ולהציג עבורן את האפשרויות העומדות לרשותםן, כולל הגשת התלונה.
- צרו ערוצי דיווח רשמיים אנונימיים – השקיעו במגוון של כלי דיווח אנונימיים זמינים בארגון, כולל מוקדים, צ'אט-בוטים, טפסים מקוונים ואפליקציות. בעוד שלכל כלי יש את נקודות החוזק שלו, הפתרונות היעילים (בין אם הם פנימיים לחלוטין, מופעלים באמצעות פלטפורמה חיצונית או שילוב של שניהם) צריכים להיות נוחים, שקופים, גמישים, תגובתיים, שומרים על סודיות ושימושיים.
Do Your Employees Feel Safe Reporting Abuse and Discrimination?
By Lily Zheng